20 maart Webinar: Ruim je digitale rommel op met Rachel Kuijlenburg | Maand van de Digitale Fitheid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online | Online Seminar

Meld je aan voor het webinar bij Online Seminar.

Computergebruik en alles wat je digitaal maakt en bewaart kost energie. Samen kunnen we onze digitale footprint kleiner maken door iets bewuster om te gaan met apps en bewaarde informatie. Op 16 maart was het Digital Cleanup Day: een dag waarop er wereldwijd stil wordt gestaan bij de impact die digitalisering heeft op energieverbruik. Een mooie aanleiding om tijdens dit webinar stil te staan bij 'digitale rommel'.  

Over het webinar en Rachel Kuijlenburg 

Rachel Kuijlenburg werkt voor het rijksprogramma Denk Doe Duurzaam. Zij geeft in het webinar 'Ruim je digitale rommel op' tal van praktische tips om je digitale energieverbruik te verminderen. Minder digitaal archief is niet alleen goed voor het milieu, het helpt je ook nog eens om meer grip op je informatie te krijgen. Bewust IT-gebruik past bij digitale hygiëne.

Over de Maand

Digitale vaardigheden aanleren en bijhouden gaat niet vanzelf. Daarom hebben verschillende partijen de  handen in elkaar geslagen en maart uitgeroepen als de Maand van de Digitale Fitheid. Ga van 1 t/m 31 maart tijdens de 3e editie aan de slag en wordt digitaal fitter. Waarom? Omdat goed omgaan met digitale devices en informatie minder frustratie, minder stress en minder fouten en zoveel meer werkplezier oplevert.  Lees meer over deze maand.

Werken aan pijlers digitale fitheid

Het energieverbruik van digital werken past goed bij de tweede pijler van digitale fitheid: Digitale Hygiëne. Meer te weten komen over de pijlers? Bekijk de uitleg op website over digitale fitheid.  

Banner Maand van de Digitale Fitheid